неделя, 3 март 2013 г.

Ново тълкуване на Божиите закони





За някой може да не е ново, но аз лично за пръв път виждам толкова нагъл поп и с такава усмивка да представя за нормална алчността на събратята си. Знаем, че по принцип се извиняват в подобни случаи. Не и този път.

Гостуваше в сутрешно предаване по БТВ. Цялото му излъчване бе надменно и някак мръснишко.

Първо ни осведоми за огромната разлика между забременяване “ин витро” и сурогатното майчинство. Приемал първото, защото представлявало просто забременяване. Ала категорично анатемоса второто – то било …… недопустима намеса в Божиите дела. Tака и не разбрах от какъв зор Господ е против единият вариант, а не роптае срещу другия, щом двата са еднаква намеса в плановете му. Не че за пръв път се учудвам на църковните тълкувания.

После стана дума за колите на православието - те били служебни и не виждал лошо в използването им. Принципът бил “След като ми дават, защо да откажа?” Кола, пари, власт – явно всичко приемат. За секунда опитах да се сетя нещо, което не става да оправдаят със същия похват. Не ми хрумна идея. Следователно по този начин може да се оневини дори най-корумпираният Юда.

Водещият на предаването попита дали няма да осъди някакъв свещеник заради навика му да парадира със златни часовници и ланци. Попът направи невинно-учудена физиономия и почти шашнат попита “Защо да парадира? Той просто ги носи”. На мен ми прозвуча като “Кара си Ферари-то” или “Прибра 500лв за добруването на Господ”.

Така де, времената се променят. Hяма нужда да помним остарялости като например, че според религията, духовното извисяване се постига само чрез мизерия, гладуване, лишения … Днес облагородяват по друг начин – включително чрез финанси, злато и други нормални мечти на смирените божии последователи.



..............................................................................







                Магия




Да запишеш първолак или разходка по мъките






4 коментара:

  1. Възможно е в началото религията да е била създадена с добри цели, така допускам. Отдавна е опорочена идеята. Hямам представа на кого може да е опора при настоящите обстоятелства. Всъщност чaст от днешните попове по какво се различават от мутрите? Hякои са точно такива. Tук таме има по някой смирен служител и обикновено го показват по телевизията сякаш той е представителна извадка. Чиста измама и става все по-очевидна :(

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Опора ли?
      Като видиш позлатените му пръсти, такава вяра ще ти "вдъхне", че направо не ми се мисли!

      Изтриване
  2. Да бяха обикновени миряни, та да кажа "Прости им, Господи, те не знаят какво вършат..." А те - наместници на Бога... :(

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Убеден съм, че контактуват пряко с Господ. Ама Финансовия Бог ;-)

      Изтриване