неделя, 3 ноември 2013 г.

Виновни за окупацията




Около протестите на студентите чух различни мнения – от странни, през абсурдни, до подигравателни. Последното е много грозно и представлява същото като например аз да се смея, че преди време някакви хора се самозапалиха. С разликата, че студентите са с ясно съзнание и желание да променят политическата система, докато в другия случай само луд може “да си драсне клечката”. Нека не се лъжем – нормален човек никога и при никакви обстоятелства не би се самозапалил. Това е форма на лудост и не подлежи на спор. Но аз не съм тръгнал да подмятам думи от сорта на “изтрещял кукумицин”. Същото ми дава право да се възмущавам, че сега се чуват подигравки.

Онези, които викат “Не е това начинът”, бих ги попитал “Защо не го казахте, когато платени хулигани протестираха срещу правителството на ГЕРБ? Тогава наистина имахме терор на малцинството над мнозинството, но вие го подкрепяхте, защото повече ви харесва да вярвате на недоказани измишльотини. Не че ви плаша, ама нищо хубаво не очаква хора, отказващи да признаят дори най-очевадните факти.”


                                                            


А най-очевадното е: повечето българи искат ГЕРБ като управляваща партия. Доказаха го изборите. Никой не е успял да бие Бойко Борисов – никога и никъде. Фантазьорите опитаха да говорят за купуване на гласове, но това не е възможно да стане. Просто няма кой да го позволи, а и ГЕРБ са най-наблюдаваната партия в цялата ни политическа история.

Там, където нямаш достатъчно информация, можеш да прибегнеш до логика. Има само една партия, разполагаща с пари и структури за да манипулира избори. Да, най-старата българска политическа сила – БСП. На друг не е по силите. Да обвиняваш ГЕРБ за същото е все едно да кажеш “Бойко Борисов е виновен за слънчевото затъмнение”. Hе че няма такива опити. Знаете ли какво прочетох? Следното: “Йорданка Фандъкова е виновна, че Бон Джоуви прекъсна концерта си.”/!!!!!/. Това беше написано съвсем сериозно от известна журналистка на стената й във Facebook. Оставям на вас заключенията. Аз съм шашнат!

Видях постинг, чрез който възрастен човек се извиняваше на студентите, че той и неговото поколение не са успяли да създадат нормална държава, способна да събуди гордост у народа си. Естествено, този човек е с десни убеждения – само там можеш да откриеш самокритика, докато вляво по-скоро ще те напсуват, отколкото да признаят някой от многобройните си гафове.

Има за какво да се извинява. Никой друг не е слугувал на комунистическа Русия както България. Докато останалите от СИВ пътуваха по света още преди падането на Берлинската стена, ние се мъчехме да настигнем братушките по друг показател – “хотели” от сорта на Белене. Нарочно го наричам хотел – така се опита да ми го представи едно червено зомби, поради което завинаги спрях да говоря с него.

Давате ли си сметка в каква държава живеем и какви са съгражданите ви? Когато полицията на Цветан Цветанов мачкаше престъпници, тогава я обявиха за “лоша”. А сега като бие студенти, вече е “добра”. Bъзможно ли е да има по-голяма лудост?

После ще ми пискат пенсионерите, че няма пари за пенсии. Откъде да дойдат като грам не ви пука за младите, т.е. онези, които трябва да заработят парите за вашите пенсии? Като изисквате от тях, ще се съобразявате с желанията им. Те са готови да работят, но в държава според техните разбирания. Иначе ще избягат. Колкото и да бучите “Не ги е срам! Никакво родолюбие”, те не са длъжни да стоят тук, при вашите правила. Абсолютно нищо не ги задължава.

                                                         


По същия начин преподавател от Софийския университет казал “Щом не ви харесва, емигрирайте!” Гадно и цинично! Отдолу някой ме беше изпреварил, пишейки моите мисли чрез коментара “Като емигрират, на кого ще преподаваш, бе?”

Сърдят се, че студенти пречат на занятията и блокират улиците. Защо го правят? И щяха ли да го правят, ако бяхме нормална държава? Никой не харесва агресивните методи, но вече всичко е изпробвано – неуспешно. Тогава какво? Да мълчим и да траем? Още колко столетия?

Като обвинявате, зададохте ли си въпроса кой всъщност е винoвен за окупацията? Политическата класа и най-вече комунистите. Не може без тях. Червеното е навсякъде – слухти и дебне. Няма нещо в държава и политика, където да не е замесен комунист.

Когато разполагаш само с некадърници и си свикнал да паразитираш, трябва поне система за шпионаж да изградиш и чрез нея да цицаш от способните. Забелязали ли сте, че нищо хубаво на този свят не е създадено от комунистическа държава? Всичко идва от “лошия капитализъм”, а червените само крадат.

Е, да, ама на хората им писна! Днешните студенти не искат да емигрират, защото няма по-хубаво от родината. А за да останат тук, трябва да превърнем България в нормална държава. Това няма как да стане преди да сме изхвърлили червената паплач от властта. Ето я причината за протестите! И ако не я намирате за напълно нормалнa, проблемът определено е във вас.

.....................................................................................................................
.....................................................................................................................
Други публикации

                          Галена закова комплексарите







Няма коментари:

Публикуване на коментар