вторник, 24 декември 2013 г.

Манипулации и измислици





От известно време наблюдавам как разни червени другари опитват да ни убедят, че светът уверено върви към комунизъм и лека-полека хората отхвърлят “омразния” капитализъм. Идеята е: видиш ли, 10.11.1989г е голяма грешка. В такъв случай нека припомня няколко факта. Всички ги знаят, но някои удобно ги забравят.




Като пример посочват Швеция. Как няма, нали там стандартът е мечта за почти целия свят и то "благодарение на" ..... комунизма им/!!!/. В днешно време трудно може да се постави ясна граница, но тъй като споменатите другари правят паралел с времето на Тодор Живков, затова да им кажа:

Неуважаеми, преди да развивате познатите локуми, отговорете на следните два въпроса:

1.В Швеция забранен ли е частният бизнес?

Не. Знаете ли, че именно предприемчивите хора дърпат този свят напред? Hо само ако над тях няма крадлива партия, която да ограбва труда им, щото не било хубаво да имаш много пари.

2.В Швеция наказват ли със затвор всеки предприемчив човек, който благодарение на способностите си трупа пачки и съответно става независим?

Питам, защото в България преди 1989г имаше хиляди репресирани точно поради тази причина.

Ето две огромни разлики, които ви лишават от удоволствието да правите абсурдно сравнение между развитите държави и някогашната България, където аз, макар да съм бил дете тогава, помня празните магазини и вечно свършилия хляб.




Същите другари много се кефят и на Китай. Превземали света. Явно не си дават сметка какъв ужас ще настане, ако наистина го превземат. Като приветствате китайските стоки, защо не купувате от тях, а протягате ръка към произведеното на запад? Защото китайското е боклук - това и децата го знаят. Hе само е некачествено, а понякога е и опасно.

Не ми прилагайте номера на дядо ми: хвалеше руското, но още преди 1989г у тях всичко бе обзаведено със западни стоки. Като дете не можех да го разбера, но пораснах и си обясних това странно разминаване между думи и действия. Същото е с всички висши партийни дейци - за пред хората пробутват братушките, но те да вземат – никога.

След като вие самите не харесвате произведеното в комунистическите държави, защо искате ние да го купуваме? Не ви ли е малко неудобно?

Последната дивотия, която чух, е че в някаква бивша съветска република подарявали цял апартамент за всяко ново детe /!!!/. Да го видя, няма да повярвам. Наричат го проект - това е нарицателното за всички популистки глупости, които галят ухото и наивниците вярват, но никога няма да станат факт.

За комунистическите държави е нормално да пpобутват смехории, обаче  лъжата бързо лъсва. Нали помните как "спонтанно" плачеха за Ким Чен Ир  в Северна Корея? Толкова "реалистично", а? Като долнокачествена нискобюджетна холивудска продукция.

Bервам бе, вервам! Само не разбрах защо ми губите времето с фантасмагории?







1 коментар:

  1. Червената измет не може да разбере едно съвсем просто нещо: за да откраднат, трябва преди това някой да е произвел. Kак ще стане ако всички са като тях, само да краднат? Трябва някой да работи.

    ОтговорИзтриване