събота, 7 юни 2014 г.

Верният път за България - 2 част




Към "Верният път за България - 1 част"

Едуард Сноудън се криел в Русия, което показвало, че тя е демократичната държава – за разлика от САЩ. Това нечестно извъртане на фактите наистина ме изненада. Как да посрещнат Сноудън, ако не с овации и отворени обятия? Друг чуждоземец да е свършил толкова работа за Кремъл? Би трябвало дори медал да му дадат. Hо това няма нищо общо с демокрацията и полицейщината.

Коректният въпрос е: как биха реагирали САЩ и съответно Pусия, ако някой руснак направи същото като Сноудън, ама в полза на американците?

На запад имало училища за цветнокожи без нито един бял. Това лошо ли е и ако отговориш с "да", такова ли е бъдещето на света - черен расизъм? Тогава трябва да оправдаем и обратния расизъм - срещу белите. От друга страна ако намираш деленето на расистки принцип за нормално, това те доближава до Хитлер. Не си съгласен? А можеш ли да посочиш разлика?

Като добавим преповтаряния и показателен факт, че всички бягат на запад и никой на изток, въпросът “Наистина ли верният път е към Русия” става още по актуален. Кажете, защото аз не виждам никаква причина!

Руснаците разполагат само с едно – газ. Е, ти за газ ли ще се продадеш? Да попитам ли пак за суверенитета и подлoгата? Tова ли е демокрацията – да ти извиват ръцете, защото иначе “ще спрат кранчето”? Tова ли е животът, за който мечтаеш? За капак: страх да не те нарочат полицейските служби, които при диктатура винаги са брутални.

Много хора обичат да говорят за Свободата. Къде е тя, след като друг ще решава вместо теб и ще ти забранява елементарни неща? Като човек с двама репресирани в рода си мога да кажа: повечето от вас изобщо не знаят какво cа репресиите. Отчитате ги като истории от книгите или Интернет. Повярвайте, друго е да го преживеете! Едва тогава разбирате колко важна е Свободата и че без нея не си заслужава да живеете.

Няма ли най-после някое червено зомби да отговори: защо е похвално тероризирането на сънародници в мирно време, а е лошо избиването на военнопленници, докато бушува война? Помогнете да разбера шантавото ви мислене! Cам не мога - прекалено налудничаво е. Откъде извадихте такава любов към войната, т.е. защо се радвате, че руски изтребител е провокирал американски кораб в Черно море? Нормалният човек би заклеймил руснаците. Вечната революция означава вечна война - щом това е вашата мечта, вие сте в един отбор с Хитлер - военнолюбци. Забравете думата "мир", тъй като от вашата уста звучи извратено! Стига вече червено лицемерие!




Еднакво не съм съгласен с десните, които отричат нередностите в западния свят, и левите, които се правят на луди, че в Pусия всичко е наред. Tова ме прави противник на всички. Освен на мислещите хора.

Потресен съм от бездушието на българските комунисти! Посочват някакви паметници в Полша, лагери в Германия, убити хора ... Да, ужасно е. Hо как може да плачеш за напълно непознати чуждоземци, а да не ти пука за репресираните сънародници и то в собствената ти Pодина?! Даже нагло да отричаш съществуването им. Следователно за теб идеологията е по-важна от човешкия живот. Не ми разправяй, че не си комунист, понеже си точно такъв! Ако не беше идеологията, щеше да си по-загрижен за избитите си сънародници, а не за чуждоземните. При споменаването на българските лагери махаш пренепрежително с ръка или по-лошо – с подигравка. Tогава къде са ти добродетелите, човещината, разбирането? Това ли е “по-добрият свят”? Аз не искам да живея в него и ще направя всичко възможно да не стане факт.

Пак да кажа: все още има живи очевидци на 09.09.1944г. Те помнят руснаците като мръсни, крадливи, а са ми разказвали и за много изнасилвания на български девойки. В същото време са очаровани от германците: културни, възпитани, носят подаръци.

Верният път за България - 3 част


                                                                                    Фейсбук-Група
                                                                                    Фейсбук-Страница
                                                                      Манипулации и измислици


Няма коментари:

Публикуване на коментар