четвъртък, 17 юли 2014 г.

Мошениците и злобарите са навсякъде - 1 част





Най-често обвиняваме политиците за какво ли не. Тяхната вина е всеизвестна. Аз искам да попитам: оглеждали ли сте хората около вас? Или хайде да не споменаваме най-близките, защото в подобни случаи почти никой не може да е наистина обективен и достатъчно критичен. Да поговорим за омразата и простотията в Интернет и по-специално за хората, които се представят за “културни и добронамерени”, а всъщност говорят като нещо средно между тираджия и бияч в концлагер.

Един такъв, естествено кръвожаден комунист, преди няколко дни публикува следния текст:

„Ние имаме право да нападнем и бомбардираме всяка страна, защото ние сме САЩ! Ние сме незаменимата нация! Защото ние можем да си позволим да застрашаваме човечеството с бомбите си! Но нашите грешки винаги ще бъдат простени, а жестокостите ни – оправдани под формата на военни операции в името на демокрацията, защото ние сме изключителна нация!“

Това били думи на Мадлин Олбрайт!

Ясно е, че нито един държавник не би изрекъл подобно нещо – дори ако го мисли. Обаче според онзи комунист, щом го пише във Facebook, значи не може да е лъжа. Представяте ли си, според него всичко във Facebook е истина! Bъзможно ли е да е чак толкова глупав? Питам, защото другият вариант е да лъже умишлено.

Казаха му, че е злонамерена измислица, а той отговори с “доказателството”, че ....... имало коментари. Шах! Значи коментарите не може да са фалшиви или злонамерени като автора на измислицата. Представяте ли си какви мръсни хора ходят по тази земя и те не са политици, а гласоподаватели!

В отговор аз направих следното: пуснах същия текст, но вместо Мадлин Олбрайт писах Владимир Путин и вместо САЩ – Русия. Нарочно – за да видя реакции. И познайте какво стана? Част от хората, които моментално бяха повярвали, че Олбрайт го е казала, дойдоха да ми обяснят: било измислица, щом фигурира името на Путин. Значи от единия може, а от другия не! И това ca честни хора! Cъщите, за съжаление, имат право да гласуват.

Ясно е, че нито един от двамата споменати политици не би направил подобно изказване, но ако измерваме вероятности, по-скоро Путин би го сторил – първо, защото е мъж, и второ, защото за разлика от Олбрайт е на абсолютния връх в своята държава, т.е. няма кой да му държи сметка.

2 част

.......................................



                                                                

2 коментара:

  1. Народа масово полудя. Говори за политика, чак ще се избиеме, а не може да си плати тока. Глупости на търкалета. В случая даже не става дума за българска политика.

    ОтговорИзтриване
  2. Има много елементарни и повърхностни хора. Лицемерието, простотията и цинизмът им са се "хванали здраво за ръчичка". Според моите наблюдения има такива хора и сред едните и другите - имам предвид партийно оцветените. Но, все пак, Вие сте прав - комунистите са нагли.
    Ще се говори за политика, да. Защо не? Всичко е политика! Животът е политика.

    ОтговорИзтриване