вторник, 24 януари 2017 г.

Точно така искам да говори Бойко Борисов





Евгени Дайнов чул Бойко Борисов да казва "Абе, ей, вие окрадохте милиарди, нямало да крадат" и това го накарало да се срамува, защото така можело да говори гаменче от краен квартал, но не и българският премиер.





Аз пък искам Борисов да говори точно така. Щом се изразява  на народен език, т.е. не играе, значи е искрен. Прав, крив, в случая няма значение - важното е, че не изпитва нужда да се преструва. Обратното е при захаросаните изказвания на лицемерните политици.


В тази връзка ще посоча любопитна и показателна част от книга. Като ученик прочетох "Морският вълк" от Джек Лондон. В един момент от нея главният герой превързва рана на стар моряк. Последният, като отговор, изръмжава и го удря по рамото. Заключението на главния герой: в това изръмжаване имаше много повече благодарност, отколкото в лицемерните словоизлияния на парфюмирани и уж възпитани, но двулични хора по разни дворци и зали.

Всеки сам да си прави изводите. Аз вече съм ги направил. Пък който вярва на сладки и удобни приказки, после да не се сърди, че отново и отново са го излъгали.

2 коментара:

  1. Какво е предизвикало този пост? Питам защото съм забелязала, че обикновено най-невъзпитаните хора обвиняват Борисов за липса на култура. Може и при Вас да е същото. Не че Дайнов е невъзпитан, но той е изключение.

    ОтговорИзтриване
  2. kato niamat s kakvo da rovi4kat po Borisov , po4vat na tema vuzpitanie .

    ОтговорИзтриване