петък, 8 февруари 2013 г.

Агент Буда





                                         Blog.bg


Когато видях предложението за вербуване на Бойко Борисов, не очаквах това да се превърне в масова истерия. Няма логика – не е нещо, което заслужава да бъде обсъждано и не виждам причина да му се обръща внимание. Да, ама се излъгах! Изборите идват и Голямото Смукане от Пръстите започна …

Какво имаме? Едно обикновено предложение, което ако не е фалшиво, би могло да е просто документ, създаден без участието на Борисов. Естествено, никой не разгледа тази вероятност, защото целта е да стане скандал.

Слабите умове веднага приеха вербовката за факт и бързо направиха абсурдната асоциация с Държавна сигурност. На тази основа хората продължават да мислят, че помощта за полицията е нещо лошо. Явно трябва да им се обясни: сама по себе си Държавна сигурност не е престъпна организация. Лошото беше, че преди 1989г принуждаваха хората да доносничат едни срещу други. Ето го проблемът от комунистическо време! А не че се бори срещу престъпността, което всъщност е предназначението й.

Коя страна няма Държавна сигурност? Знаете ли какво ще стане без тази структура? Дивият запад! Не вярвате? Вижте в Интернет каква нечовешка злоба изливат и си представете, че същото става на улицата, но в отсъствието на полицията. Стреснахте се, нали?

Някъде прочетох, че МВР извадило отказа на Борисов да носи информация. Това успокои ли напражението? Не. Започна нова вълна от глупости: защо не е дал точен отчет какво, кога, как …?

Вие луди ли сте, бе?! От какъв зор ще ви дава такава информация? Не разбрахте ли, че е зает и няма време да драска по форумите. Освен това би било глупаво да го прави, след като постоянно му приписват думи, които не е помислял, а после нагло настояват да ги признае. Крайно време е да разберете, че премиер не означава “играчка за всеки скучаещ или напушен/пиян празнодумец”.

Не знам дали щях да напиша настоящия материал, ако не бях видял “Часът на Милен Цветков”. Там гостуваше някаква жена, нашумяла със серия публикации по темата. Още в началото Цветков зададе елементарния въпрос “Има ли нещо лошо в това да сътрудничиш на полицията срещу престъпниците?” Госпожата удобно си направи оглушки и започна да развива мъгляви хипотези, че АКО премиерът е приел поканата за сътрудничество, МОЖЕ БИ това му е осигурило “чадър” срещу разследване и пречело да бъде осъден.

Тук вече започнах да се смея.

Значи пищяхте на умряло, че арестуват всеизвестни престъпници, защото 10 тоНа с доказателства не били достатъчни, обаче искате Борисов да влезе в затвора заради не’кви митове, сказания, слухове и прочие недоказани неща, изпъстрени с много “ако, може би, евентуално …”?!

И намирате това за нормално?!

В крайна сметка гостенката на Милен Цветков съвсем “обърка конците” и започна сама да се закопава, признавайки че в полицията не вербуват балерини, а хора със съответните контакти и други подобни особености. Водещият отново й зададе неудобен въпрос “Hима не знаете, че това се прави в абсолютно всички държави? Все още не виждам кое му е лошото.”

Да не пропусна основния “довод” на госпожата: щом съществува такъв писмен документ, значи вече са водени разговори с обекта и това било ….. компромат. Шах!

1. Няма гаранция, че е говорено. Възможно е първо да искат разрешение и после да преминат към конкретно обсъждане.

2. Дори да е говорено, нима това е престъпление? Значи някакъв от полицията приказва с Борисов и ето ти вина, така ли?

Понякога настина онемявам от човешката глупост!

Я кажете, да не съм пропуснал нещо? Все още чакаме или вече на някой му хрумна най-култовата конспирация. Не я знаете? Ех, ама и вие сте едни провокатори!

Ето я:

“… Бе той, Бойко, сигурно ходи и по голяма нужда …”

Схващате ли? Сере в буквалния смисъл! Не е ли гениално? Нима не плаче за сензация от първа страница и то в духа на най-добрите традиции на антигерберската офанзива?

И все пак е по-добре да помислиш преди да плюеш.

В каквото и да обвиняваш даден човек, ако си коректен, би трябвало да му оставиш поне един полезен ход. Къде е той за Борисов щом и да е приел, и да не е приел, все е виновен? Ако не спазваш това основно правило, значи работата ти никак не е чиста – или си платен драскач, или се надяваш по заслуги да получиш “лъжица” някъде около “кацата с меда”.

Срамота! По форумите е пълно с хора, които действат на принципа “Пуцай, па все нещо Ке падне!” Това не е дискусия. Не е и махленска седянка. Tова е някаква помия-мутант, издаваща много долни и мръсни мераци.

Не вярвах, че има хора с претенции, които грам не разбират от полицейска работа. За тях обяснявам: вербуването на агент е основен похват. Благодарение на него са направени някои от най-големите полицейски удари срещу престъпния контингент – не само в България, а по целия свят. Tогава защо, по дяволите, го приемате за нещо лошо!?

Пишело, че Борисов има контакти с фигури от подземния свят. Е, браво, открихте Америка! Кога го е отричал, че нещо не помня?

Българските мутри идват от спортните среди, а премиерът се е занимавал активно със спорт точно по тяхното време. Не е възможно да не се познават. После опитали това-онова съвместно, обаче той се е дистанцирал навреме. И сега какво? Цял живот ли ще му напомнят, че е бил в детската градина с този или онзи? Пътищата им отдавна са разделени.

Знаете ли с колко хора контактуват мутрите? Всеки от тях ли е престъпник? А броим ли, ако се разминеш с тях на улицата? Това облъчва ли с някаква ….. престъпност?

Част от приятелите, с които съм израснал, направиха нередности. Hякои дори излежаха присъди. Да, ама това, че сме израснали заедно, по никакъв начин не може да ме накара да ги оправдая. Напротив, обвинил съм ги в очите. Аз нося ли вина за постъпките им, само защото се познаваме отдавна?

Вие откъде знаете, че Борисов не е изразил несъгласието си с дейността на някои свои бивши познати? Открито не може да го направи, защото ще го съдят за клевета. Трябват сериозни доказателства.

Мен никой не може да обвини, че обслужвам интереси – любимата хватка на всички празнодумци. Когато не съм съгласен, винаги го казвам. Така беше за забраната на тютюнопушенето и данъка върху влоговете. На светлинни години съм от мазните комунисти, които не откриха нищо нередно в чудовищните бълвочи на психаря Станишев, сътворил мръснишките гадории “Щом стрелят по Доган, значи може да се случи на всеки” и “Референдумът ще е оценката на хората за управлението на ГЕРБ”. Също толкова далече съм от зомбираните костовисти, които докато се кланят пред снимката на безгрешния според тях Командир, повтарят като мантра “Герберасите са идолопоклонници”.

Но и не мога да приема за нормално, че без сериозна причина се плетат ли плетат интриги. Не говоря за достойните хора, които са срещу ГЕРБ – естествено, съществуват и такива. Имам предвид другите – вечно копаещите. Онези, които намират за нормално да подхвърлиш куфарче, да взривиш редакция и после да покажеш “горещата си кръв”/циганията/ по форумите. А най-много се чудя на хората, които не разбират, че всичко това ги закопава още повече - до момента, когато и Господ няма да е в състояние да ги измъкне.

Ето защо не вярвам, че България някога ще се оправи.

........................................................................................................................................


           Angel in The Dark


            Авантаджия





Няма коментари:

Публикуване на коментар