понеделник, 6 май 2013 г.

Наблюдения по форумите - 1 част


Tutankhamon661.blog.bg


              1 част


Понякога замисляте ли се доколко реален е животът ви? Имам предвид като разсъждения, мнения и действия, които пряко влияят на събитията около вас. Според мен абсолютно всички хора се самозалъгват в някаква степен, по определени въпроси. Не е задължително да го правят с престъпни намерения, нито пък да го осъзнават. Обикновено става неволно – защото така им изнася, по-удобно е, по-лесно, понякога спестява неприятности и дори ги издига в очите на околните.

Направленията са безброй. Да вземем политиката.

1. Комунистите плачат за “едно време” – цените били ниски. Забравят, че тогавашните ниски цени плащаме и до днес. Удобно пропускат хилядите репресирани, което е повече от необяснимо. Пука ли ти за нЕк’ви сметки, след като още днес може да те приберат, защото примерно съседката е писала напълно измислен донос, продиктуван от ревността й че обръщаш повече внимание на друга съседка – знам такива случаи, та не ми викайте “Не е възможно”?

2. Костовистите говорят за идолопоклонничество, въпреки че точно те са символ на същото. Бива безгрешен Командир, бива, но все някога трябва да изразиш несъгласие. Виждали ли сте костовист да направи дори дребна, критична забележка по отношение на Иван Костов? Не, нали? Подобно на комунистите, забравят приватизацията, при която печеливши предприятия бяха раздадени на свои хора срещу жълти стотинки и днес са опустошени бараки. След като си прецакал всички възможни извори, откъде ще дойдат парите за хазната, т.е. за майчинство, пенсионери и т.н. Ама знаеш да искаш, нали?! Намираш за нормално твоите партийни другари да хвърлят луди пари за скъпи клипове, но смяташ, че е досадно да виждаш Борисов върху пакетчета захар, т.е. най-евтиното. Искаш ли пак да ми заговориш за сбъркано мислене?!

Много хора се излъгаха в Костов, включително аз. По-умните отчетоха гафовете му и го заклеймиха. Но по-тъпите до днес го възхваляват, отричайки всеизвестните нередности. На това викам идолопоклонничество – според речниковото значение.

От много страни обвиняват Цветан Цветанов –били пострадали хора. Най-отговорно твърдя, че няма невинен човек, който да е получил незаслужено наказание по нареждане лично от вътрешния министър. Ако трябва, пак прочетете предното изречение – буква по буква - за да го разберете и да няма недоразумения. Важно е да схванете точния смисъл, понеже възможните подробности са безброй. Обяснявам:

1. Вероятно има хора, пострадали от някой регионален герберски шеф. Това няма нищо общо с Цветанов. Абсурдно е да прехвърлят всяка въздишка върху неговия гръб. За пореден път напомням – няма човек, който да бъде едновременно на много места. Хората не знаят какво правят собствените им деца, следователно не е честно да го изискват от други.

Веднъж ми обясняваха: искали да направят еди какво си, но им намекнали да се въздържат. Значи имало “репресии”. Първо, намекване не означава забрана. Не са те хванали за гушата, нали? В крайна сметка ти решаваш. Второ, по каква абсурдна логика свързваш делата на някакво местно величие с премиер или министър? Сериозно и вярваш, че контролират всичко и на секундата? Че то ако беше възможно, никой нямаше да прави местни организации, нито да има списъци с кандидати за народни представители. Щяхме да гласуваме само за премиер-президент - една длъжност – и този човек щеше да живее в стая, пълна с телефони и компютри, контролирайки всеки стон и блян в държавата. Опитай да си го представиш и после пак кажи, че е възможно!

2. Почти всеки българин би заклеймил нередна постъпка, ако е извършена от враг, но направи ли я приятел, тогава са склонни да го оправдаят. Точно на това викат двоен стандарт. И никак не е честно, обективно, справедливо.

Да не говорим за пробутването на невярна информация, поради което лесно намираш заблудени съмишленици. “Аз това-онова, съвсем честно …… а те ми сложиха белезници”. И умишлено пропуска магариите, извършени от него. Знам такива хора – заслужават не 10, а 100 години затвор, обаче се правят на “жертви”. Cигурен съм, че и вие познавате този сорт тарикати. Те винаги имат по някой роднина и приятел, представящ ги за “много честни” /щото ми е роднина/ и плюещи по-лошата полиция, която безсрамно е свършила работата си, прибирайки ги напълно заслужено.

Този номер ще минава, докато съществува приказката “Приятел ми е все пак. Трябва да го защитя”. Може да ти е близък, но това не го прави честен човек. Знам как звучи, обаче нима е по-правилно да се самозалъгваш? Тази грешка е толкова разпространена, че не вярвам някога да бъде поправена. Помнете: дори най-долната отрепка в престъпния свят има роднини и приятели, които да обвинят полицията! Следователно това не може да е фактор.

Помислете: от 1989г насам никой не е нагъвал знакови престъпници, както го направи Цветан Цветанов. Tакава дейност заслужава благодарност, а не обиди. Преди да искате съд за него, имайте предвид, че някой ден може да отвлекат вашето дете и тогава завинаги ще забравите думата “полицейщина”. Ще сте готови да целувате полицейски ръце и крака, дори за Държавна сигурност ще мечтаете ….. само и само детето да е отново до вас. Не подценявайте тaзи вероятност! Ако всеки гамен може да съди вътрешния министър заради мачкането на мафиотски глави, това ще е знак и дори стимул за организираната престъпност да прaви каквото поиска. Жертвите ще са неизброими. Hе го забравяйте и не чакайте вие лично да пострадате от мафията, за да го осъзнаете!

Факт ли е, че разбиха групата на Наглите? Да. Получиха ли поздравления и благодарност по форумите? Не. Даже заформиха фронт за защита на тези терористи. Cъщото се случи, когато отвлякоха детето на Брендо. Някой припомни ли, че е знакова фигура от подземния свят? Как бе, на кой ли му пука? Даже чух дивотии в обратната посока. Борисов и Цветанов искали да му затворят устата, затова отвлекли детето. Брендо бил казал така. Няма да питам на кого и кога го каза от италианския затвор, че ще стане много сложно за доразвиване на фантазиите. Достатъчно лудо е самото твърдение. Заради подобни гнусотии по нормалните държави водят дела за клевета и ги печелят без проблем. Hо не и в България. Tочно това ни прави страна от Третия свят и точно това е чалга в политиката.

Обвиняват Цветанов за подслушвания, но когато е подслушван гербер, тогава никой не говори за присъди. Само ръкопляскат. На всички такива задавам въпроса “Прости ми объркването, ама не разбрах: ти против или за подслушването си?” Май за двете, а? Зависи кой е жертвата. Айде, пък следващия път дано си научил значението на думи като обективност и принципи.

Имало доказателства за незаконни подслушвания. Къде са? Те сами били признали. Кой, бе!?

Гледахте ли прочутото гостуване на Мирослав Найденов в Нова телевизия? Аз го гледах и не видях нито едно доказателство. Думите му бяха “Шегувахме се, че ни подслушват. Понякога оставяхме телефоните в други помещения”. Останалите твърдят същото. Tова ли са доказателства? Tа те самите не са сигурни дали е било така! Просто съмнения, продиктувани от постоянните интриги в държавата. Cещате ли се каква стойност има това в съда? Никаква! И не може да бъде друго. Докъде ще стигнем, ако съмненията и сънищата на всеки параноик придобият формата на доказателства? Hаправо трябва да закрием държавата. Значи гранатомет не беше достатъчно доказателство, обаче нЕк’ви с нищо неподкрепени съмнения са направо “неразбиваеми”! Ама вие сериозно ли сте чак толкова луди?!
Кое би било доказателство за извършено подслушване? Hапример флашка. Опааа! Срещу кого са всички флашки, излезли досега? Точно така – срещу ГЕРБ. Значи техен противник го е правил. И какво още? Премиерът е бил подслушван без разрешението на вътрешния министър – това за онези, които смятат, че не е възможно без заповед от най-високо място. Е, явно е възможно, колкото и невероятно да звучи. Разполагаме с неопровержими доказателства – флашки. Ето за какво има реално основание да започне разследване и съответно дело. Защо не го искате? Толкова ли мразите фактите? Забравете партиите и потърсете само Чистата Истина – тя няма партийна украса! Във ваш интерес е.

Нали няма да кажете, че сами са наредили собственото си подслушване. Всъщност защо да не го кажете? И по-големи дивотии съм чувал.

Не е за вярване, че трябва да го обяснявам, но ето: всеки може да извърши подслушване, стига да има необходимите контакти. Запомнете: не го правят само специализираните служби! Hе знам откъде дойде тази наивност, че подслушванията задължително са свързани с МВР, оттам и с министъра. Та това е просто техника – с нея разполага и мафията. Има и компрометиращи записи, с които знакови престъпници се “държат” един друг. Същото важи за политици и бизнесмени. Как стигнахте до безумното заключение, че само МВР подслушва!?!! Все едно да твърдиш, че с оръжия разполагат само полицаи и военни. Има и използва всеки, който извади парите за да ги купи. Не мога да повярвам, че се налага да обяснявам чак толкова елементарни неща! Честно ви казвам, понякога се чудя в кой свят живеете.

2 част

.................................................................


                           Избори по български


                            Сънища от Гърция


                   Три отлични сайта - проверени

Няма коментари:

Публикуване на коментар