събота, 27 юли 2013 г.

Интернет може да се окаже опасно място




Много е изписано за опасностите, които крие виртуалното пространство, но повечето хора едва ли си дават сметка кoлко сериозно всъщност е положението. Hе става дума за всички, а само за по-слабите умове, лесно пристрастяващи се и подвластни на негативните влияния и порочни страсти.

Знам цял сайт, където е позволено да имаш повече от един профил. Добре дошло за няколко самотни душици, които поради липса на социални контакти са създали цял свят от свои профили и десетки легенди, поддържани и “потвърждавани” от същите тези профили. Знаете ли какви зашеметяващи “дискусии” развиват? С три свои профила задават въпроси и с други три си отговарят, а домакинският обслужва всички –многократно. Ето ти 50 коментара – дебати, разсъждения, население - свят да ти се завие!

Знам например блогърка - живее в кърджалийско село, но упорито настоява, че е в Италия. “Говори“ италиански, колкото й позволява Google-преводачът. Тъй като много добре се оправя с търсачката, редовно публикува чужди снимки и ги представя за “свои пътешествия по света”. Многократно й посочваха откъде точно ги е откраднала, обаче в наглостта си тя стигна дотам да обвини световноизвестни фотографи – крадяли от нея, представете си!!!

В друг случай публикува самолетен билет –уж неин. И не я притеснява, че из Нета е пълно с такива. Ама било “доказателство” за пътуванията й.

В пристрастеността си към Интернет, стигна до ниво, в което пуска снимки на жена, твърдейки че е тя. За нейна неприятна изненада много бързо й посочиха точно коя е жената от снимката и дори името й. Отговорът – вулгарни обиди – типично за човек “хванат по долни гащи”.



Това не е единичен случай. Знам блогърка от Пазарджик, която също е възрастна, но се представя за набор 1982г. Лъжата може би щеше да мине, ако същата не беше разказвала колко добре живеела по времето на комунизма и колко лесно й било да си плаща сметките.

Питам аз: какви сметки е плащала жена набор 1982, след като е била на едва 7 години при падането на тоталитарния режим?!!

Питам още: колко от родените през 1982 или по-късно са запалени фенове на руското, Владимир Висоцки и внимание да не паднете – Мерилин Монро? Особено актрисата е тотално неизвестна за всички родени след 1980г. Но пък как да го знае жена, свикнала да контактува със свои набори на преклонна възраст?

Въпросната се представя за учителка – явно го смята за престижно. За нейно нещастие се намерили истински учители и започнали да я разпитват за учебни програми и други подобни, на което тя винаги отговаряла с първото излизащо в Google. Само че то отдавна не е актуално. Ама откъде да го знае простата самотна лелка, едва изкласила средно образование?

Трета блогърка е толкова ограничена, че успяла да измисли само номера “Тръгвам -връщам се”. Това ще рече: пуска публикация, с която се сбогува и уж няма повече да идва в сайта. Cлед по-малко от месец се връща драматично, понеже й “липсвали приятелите”, т.е. личните й профили, с които се самокоментира. В двата случая следват ред сълзи, ред сополи … И го намира за забавно! Дори има претенции за “балансирана и смислена дискусия”. Шах!

Картинката се допълва и от няколко провалени в живота чичковци. За тях това е единствената възможност да контактуват с “нещо от женски пол”. Един се самоопределя като изкуствовед-енциклопедист - нищо че всичките му “знания” се дължат на Google. Друг се представя за бизнесмен, т.е. пачката го бие през ръцете. Hе постигна друг успех, освен да му се лепнат изброените по-нагоре самотни лелки. Е, дано им се е зарадвал, тъй като интелигентните жени не падат толкова лесно в евтин капан.

Върхът обаче е един даскал – истински учител пред уволнение заради многократни наказания и гаври с ученици. Същият изнудва блогърки, заплашва, въобще занимава се с редица подсъдни неща и със сигурност някой ден ще влезе при Темида.

Сами виждате, че Интернет може да доведе до сериозни изкривявания на личността. Естествено, трябва по природа нещо да ти “щрака в главата”, но все пак внимавайте и се оглеждайте за такива – до един са злобни и комплексирани. А какви интриги могат да ви спретнат – по-добре да не разказвам. Във всеки случай такива хора нямат право да критикуват нито държава, нито институции, нито когото и да било. След като не разполагат с акъл за две стотинки, би трябвало само да слушат.

Може би се досещате, че изброените изтрещялки до един са комунисти. Какви други да бъдат с техните пресъхнали увредени мозъци? Претенциите им са до небето – експерти по всичко. Стане ли дума за политика, надминават себе си – включват всичките профили, опитвайки да убедят случайния наблюдател, че българинът тъгува за времето преди 1989г. Ммда, “тъгува” за Държавна сигурност и хилядите репресирани! Tук би трябвало да разбере колко може да им се вярва.

За тяхно нещастие стотиците им профили не помагат, когато дойде време за избори. Тогава бюлетината е само една!

Нарочно не споменавам имена, тъй като тези хора отчаяно мечтаят да бъдат забелязани, а аз нямам намерение да помагам на психo-бълвочите им.



                                    Семеен екшън
                                     
                                       Elvis Presley

                             Платено онлайн проучване






2 коментара:

  1. Даже комунисти са дотолкова, доколкото имаме предвид изградения в тоталитарно стереотип на закостенял, ограничен човек склонен към интриги. Някои познах, други не. Даскалът е върха.

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Те самите вече не се познават.
      От многопрофилност съвсем са изтрещяли.
      Бих ги разбрал, ако изкарват пари, но не е така.
      Значи добрата стара Шизофрения :-)))

      Изтриване