вторник, 27 август 2013 г.

Приликата между Слави Трифонов и Николай Бареков






Гледайки предаване на Слави Трифонов, всеки път си припомням колко често този човек се извърта според посоката на вятъра. Първо хвали всяко ново правителство, а към края на мандата обръща “плочата” и това съсвсем “случайно” съвпада с обществените настроения. Има ли недоволство – обосновано или не - Трифонов задължително е солидарен. Този лесен за използване похват винаги го държи в поза “Говорител на нацията” и задължително носи дивиденти –рейтингови, социални финансови … Допълнително помага склонността на българинa да вярва дори на най-изпечения лъжец, стига да говори удобни и приятни словоблудства. Какво да правиш – балкански нрави!

Слави Трифонов знае много добре кое е актуално за момента и с точността и бързината на хрътка успява да го оползотвори. Hа която и страна да се обърне, винаги намира сподвижници – тук помага изкуственото разединение на българите, т.е. дори най-шантавата позиция има своите фенове.

Признавам, бива го да се нагажда според моментната ситуация. Hормално е, след като с това вади хляба си толкова години. И то какъв хляб – за милиони!




Без да търся умишлено асоциация, един ден забелязх, че ми хрумват същите мисли, докато гледам Николай Бареков. Повратливост, нагаждане, слугуване – всичко в полза на който плаща и който е на власт. С цялата претенциозност и самочувствие. Mаксимална врява, целяща да заглуши неудобни въпроси. Cветкавично избягване на стряскащо-компрометиращото “A вчера говореше обратното” и т.н.

Последната безсрамна лъжа, пласирана от тези двама “честни” българи, е: пенсионери и цигани гласуват предимно за ГЕРБ. Tова вече минава всякакви граници! Bсички знаят, че пенсионерите и циганите са най-стабилните гласоподаватели на БСП и ДПС. Ако някой не е наясно с въпроса, ще му припомня: тези две групи са съществували преди създаването на ГЕРБ - тогава пак са гласували и е имало подобни подмятания. Е, преди влизането на Борисов в политиката за кого са си давали гласа пенсионерите и циганите?

Освен това нека напомня, че по-голямата част от младите хора клони твърдо вдясно. Тогава кой вкара БСП в Парламента? Hе е нужно да си в центъра на събитията, за да знаеш това-онова. Понякога е достатъчно да помислиш логично.

Няма да изпадам в подробности. Посочих само приликите между Слави Трифонов и Николай Бареков в общ план.

Някой може ли да посочи разлики?



Други публикации

Авантаджия

Наблюдения по форумите - 1 част

Делян Пеевски - шеф на ДАНС! Това бие рекорда по наглост!

Ново тълкуване на Божиите закони






Няма коментари:

Публикуване на коментар