понеделник, 24 юни 2019 г.

Измислен проблем


Забелязах, че въпреки отминалото време разни хора продължават да изказват мнение относно целувката между Кубрат Пулев и Джени Равало, известна също като Джени Суши. Затова си викам дай и аз да напиша няколко реда. Ще ги формулирам като обобщение на две изказвания, с които не съм съгласен.


Първото изказване е на кечиста Александър Русев. Срещал съм го няколко пъти като пример за българин преуспял в САЩ. Нека си го кажем честно: не се иска много акъл за да преуспееш в кеча. Трябва само да блъскаш достатъчно щанги и химия. Затова не мога да приема сериозно думите на такъв човек. За мен Александър Русев е тотално непознат - може би защото не съм варварин, та да гледам кеч. По-скоро бих предпочел ММА, тъй като там поне се бият истински. Hе знам що за хора могат да крещят като обезумели, щом знаят, че кечът е театър.

Според Русев нашият боксьор Кубрат Пулев е направил нещо много грозно, целувайки Джени Равало. Той принизявал жените, смятал ги за по-долно стъпало в еволюцията. Дава пример с майка си, чиято кола била ударена отзад и виновникът  й казал "Ето го синът ти. Той ще ти обясни." Това също принизявало жените, правейки ги по-незнаещи, т.е. по-низши.

Мнението на кечиста показва нещо много смешно: българин, който се е преселил зад граница, иска да обясни на българите в България колко са далече от цивилизацията, а той вече е експерт. Точно като от "Криворазбраната цивилизация". Г-н Русев явно не подозира, че ние отдавна сме наясно колко добре развито е фен-движението в Щатите. Американска водеща дори разказа преди време, че лично е наблюдавала как фенка моли баскетболна звезда да му духа пред очите на всички и след като му направила свирка, не само не се чувствала унизена, а дори била горда с постъпката си. Така разсъждават фенките. По същия начин Джени Суши щеше до края на живота си да се хвали, че български боксьор я е целунал, ако не беше адвокатката да й подшушне да открадне някой долар обезщетение.

Кубрaт Пулев със сигурност знае как стоят нещата при американските фенове и логично е очаквал Pавало да се зарадва. Тя определено се изкефи - личи от видеото. После адвокатката изсмуква от пръстите си абсурдно дело и ето ти проблем.





Вторият коментар е на пиар експерта Нидал Алгафари. Той е още по-абсурден. Не само открива "принизяване на жената", но и сравнява целувката с мутренските изнасилвания през 90-те години. Една целувка няма как да е равносилна на изнасилване - тук трябва много извъртане и лицемерие. Важно е да го проумеем, защото в противен случай утре някой ще реши, че примерно ръкостискането като поздрав е "нахлуване в личното пространство".

Г-н Алгафари слага и черешката на тортата: според него нямало нищо предизвикателно в това, че Джени Суши седи върху коленете на човек от екипа на Кобрата. Ай стига, бе! Нима го твърди сериозно? Та това е сигнал, че репортерката е отишла за нещо повече от интервю. Не казвам секс  /целувката не е секс/, но определено е търсила някакъв вид известност. Да припомня голото й суши, което доказва, че тя явно е готова за необичайни крайности.

Тук отново имаме човек, който иска да се представи за по-цивилизован от останалите. Така се сетих за онези с "европейско мислене", които твърдяха, че няма нищо нередно в това голяма група мюсюлмани да задръсти с молитвите си цял площад. И не те, а Волен Сидеров бил нахален, че искал да ги изгони, защото нарушавали обществения ред по начин, който няма да им позволят в нито една друга държава.

Значи Джени Равало може да седи върху нечии колене, да се търка и врътка, а останалите трябва да са невъзмутими като статуи? Това е нелепо. Не виждам причина репортерката да става център на вниманието, след като не тя е звездата в случая. Hо пък получи известност като за звезда. Това определено е повод за благодарност, а не за дело и обезщетение.

Заради такива измислени проблеми истинските насилвания остават на заден план и често без последствия за виновните. Болшинството хора все още не го осъзнават, затова злоупотребите стават все повече. Искате ли друго аналогично оплакване? Чернокожа американка съди астрофизика Стивън Хокинг, защото е употребил научното словосъчетание "черна дупка" и по този начин е обидил негрите. Cега разбирате ли до какви низини може да пропадне склонността на човека да злоупотребява, ако няма кой да му потърси сметка? Затова нека се съсредоточим върху истинските проблеми, а не да измисляме несъществуващи.

Ако искате да прочетете изказванията, които коментирах:


Няма коментари:

Публикуване на коментар